Lucht reinigers

De R is in de maand

Luchtreinigers – De dagen korter en is de temperatuur lager. Dus de verwarming gaat weer aan! en je huid is inmiddels zo uitgedroogd als een rozijn. Hoe je dit oplost? Makkelijk, met een luchtbevochtiger. Dat maakt de lucht droger, dat is niet goed voor de vloer en leefomgeving. Daar zijn oplossingen voor!

Via onze webshop kun je zowel luchtbevochtigers, als luchtreinigers aanschaffen, en uiteraard ook de accessoires en onderhoudt producten waaronder ook etherische oliën.

Waarom luchtbevochtiger nodig?

De luchtvochtigheid in huis daalt bijvoorbeeld als je de verwarming aanzet. Daalt de luchtvochtigheid tot onder de 40 procent, dan kun je bijvoorbeeld last van droge ogen of een droge huid krijgen. Mensen met eczeem en of astma kunnen hiervan nog meer hinder ondervinden. Bovendien kunnen houten meubels en vloeren krimpen waardoor er scheuren in de meubels en/of vloeren kunnen ontstaan. Met een luchtbevochtiger zorg je ervoor dat de lucht in huis vocht opneemt, zodat de luchtvochtigheid weer op peil komt.

Is de lucht in mijn huis te droog?

Heb je last van een droge huid, geïrriteerde luchtwegen, prikkelende ogen, hoofdpijn of statische elektriciteit? Dan is de kans vrij groot dat de luchtvochtigheid in je woning te laag is. Maar ook zonder een van deze klachten is het mogelijkheid dat de luchtvochtigheid niet goed is. Een gemakkelijke manier om hier achter te komen is door een hygrometer te gebruiken. Dit apparaat geeft aan of je onder of boven de aanbevolen luchtvochtigheid van 40 – 60% zit

Meten is weten!

Met een hygrometer zijn de temperatuur en luchtvochtigheid makkelijk te meten. De ideale relatieve luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60%. Is de lucht te droog? Dan adviseren wij een luchtbevochtiger van Stadler Form om het leefklimaat voor u en de vloer optimaal te houden! Dit merk luchtbevochtigers heeft net een assortimentsupdate ondergaan. Prachtige apparaten die niet misstaan in uw woonkamer!

Waarom luchtbevochtiger in slaapkamer?

Een luchtbevochtiger of Luchtreinigersin je slaapkamer zorgt voor een betere gezondheid en slaap. Dit doet het apparaat door droge lucht aan te pakken en de luchtvochtigheid op aangenaam niveau te houden. Veel huizen hebben te maken met te droge lucht. Dit heeft impact op je gezondheid en kan leiden tot vervelende klachten.

Is droge lucht ongezond?

Droge lucht is op den duur niet gezond. De slijmvliezen drogen uit en het lichaam verliest vocht ook tijdens je slaap. Dit kan leiden tot uiteindelijk tot hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen, omdat de longen minder zuurstof kunnen opnemen.

Wie heeft de luchtvochtigheid nodig?

Je denkt je misschien: wie heeft er luchtvochtigheid nodig? Nou, iedereen dus. Zelfs je meubels, je vloer en je bank heeft eronder te lijden als de luchtvochtigheid te laag is.

Maar welke luchtbevochtiger heb je nodig?

Luchtreinigers

Kort door de bocht gezegd, heb je met een koudwaterverdamper of luchtwasser de beste optie in huis. Maar wel de duurste. Een koudwaterverdamper werkt met een filter die het water opzuigt en vervolgens via de ventilator uitblaast. Je hebt met dit apparaat geen kans op overbevochtiging. Geen tropisch regenwoudklimaat dus. Een luchtwasser is vrijwel hetzelfde als de koudwaterverdamper. Alleen reinigt deze ook nog eens de lucht in je huis.

Heb je liever een goedkopere optie in je woning? Dan heb je aan de ultrasone bevochtiger eigenlijk al meer dan genoeg. Deze bevochtiger werkt met trillingen en stoot het water als nevel uit de opening. Je hebt sneller resultaat in huis dan bij de andere apparaten, maar de nevel kan wel witte neerslag op je meubels achterlaten als je geen ontkalker gebruikt

Ben je er nog niet helemaal over uit? Dan kun je altijd contact opnemen met één van onze verkopers of bekijk gewoon eens alle luchtbevochtigers op de shop.

Vergelijkbare berichten