Welke kleur kies ik?

Tegenwoordig is het heel modern om de plint in dezelfde kleur te schilderen als de muur, een trend die overgewaaid is uit België. Let op: u creëert hiermee wel een optisch kleiner vloeroppervlakte. Zijn uw deuren en kozijnen wit? Dan is uw plint dat ook. Op deze manier loopt het geheel mooi in elkaar door en brengt u rust in uw interieur.

Welke hoogte van de plint kies ik?

Over het algemeen kiest men vaak voor een hoogte tussen de 9 en 12 centimeter. Hierbij is de hoogte van het plafond en de grootte van uw woonkamer heel bepalend. Hoe hoger het plafond, hoe hoger de plinten. Vaak komt uw vloer ook beter tot z’n recht bij het toepassen van een hoge plint. Met name de bouwstijl van de jaren ’30 zijn hoge plinten erg in trek door het stijlvolle en karakteristieke uiterlijk dat ze geven. Heeft u een kleine woonkamer? Kies dan voor een lagere plint. Hoge plinten maken de ruimte namelijk compacter.

Welke dikte van de plint kies ik?

Ook de dikte van de plint is medebepalend voor de uitstraling van uw vloer, muur en gehele woning. Voordat u tot een aankoop overgaat, is het belangrijk om eerst de ruimte tussen de vloer en de muur op te meten. Zorg er altijd voor dat u een iets dikkere plint bestelt dan u heeft opgemeten, omdat sommige (houten) vloeren in de winter nog wel eens kunnen krimpen waardoor de ruimte iets groter wordt. Kies voor de juiste maat zodat u geen kier blijft zien tussen de vloer en de wand. Stuntenmetplinten adviseert voor houten en laminaat vloeren een plintdikte van 15 mm.

Nieuwbouwportal.nl en webshop

Zoekt u een overschilderbare kit of een siliconenkit in de juiste kleur, neemt u dan even een kijkje op shop.stuntenmetplinten.nl. We blijven innoveren en zijn aan een nieuw project begonnen; nieuwbouwportal.nl  is een samenwerking van stuntenmetplinten.nl met diverse ondernemers van stukadoor tot aan elektricien die interessante kortingen kunnen opleveren voor uw nieuwbouw of renovatieproject.