behang en plinten

Stuntenmetplinten kan op alle vlakke ondergronden plinten monteren. Dus ook op wanden waar behang op zit.

Voor de beste en juiste hechting van de plinten is het wenselijk dat er minimaal 2 cm vanaf de bovenkant van de plint GÉÉN behang dient te zitten om een goede hechting te krijgen op de “kale” muur.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat de plinten iets gaan werken, het blijft immers (bij MDF en hardhout) een natuurproduct. Wanneer de plinten iets werken, kan het zijn dat deze het behang los trekken van de muur. Dan blijft dus de plint wel op het behang zitten, maar het behang komt los van de muur. Zeker wanneer het gaat om renovlies behang.

Het geniet dan ook onze absolute voorkeur om de plinten niet op het behang te laten monteren. Wanneer u een latje dat 2 cm minder hoog is dan de gekozen plint, langs het behang legt, kunt u dit met een scherp stanleymes eenvoudig wegsnijden.

Gezien onze jarenlange ervaring werken wij erg vlot, en vragen u dan ook, vóórdat wij aanwezig zijn, het behang weg te snijden.

Het spreekt ook voor zich dat wij voldoende ruimte moeten hebben om de plinten te monteren. Denkt u hierbij aan een afstand van ca. 80 cm gerekend vanaf de muur. De plinten zijn immers 240 cm lang en wij moeten met de plinten kunnen manoeuvreren door de ruimtes.

Zoekt u een overschilderbare kit of een siliconenkit in de juiste kleur, neemt u dan even een kijkje op shop.stuntenmetplinten.nl. Voor (groot) zakelijke opdrachtgevers, verwijzen wij u graag naar projectplinten.nl

Vergelijkbare berichten