Bouwvak vakantie 2022

De traditionele bouwvakvakantie staat weer voor de deur. De afgelopen jaren leerden ons dat er juist vlak voor de bouwvak erg hard wordt gewerkt om zoveel mogelijk nieuwbouwprojecten of renovatiewerkzaamheden op te leveren.

Met alle gevolgen van dien, zoals een te krappe planning. Waardoor een belronde naar leveranciers en (af)bouwbedrijven nodig is, om dan vaak te horen te krijgen dat iedereen helemaal volgepland zit. Houd er daarom rekening mee dat de planning naar voren schuiven in deze periode soms erg moeilijk is.

Puzzelen met plinten

Om het op onszelf te betrekken: plinten zijn doorgaans als allerlaatste aan de beurt. Dit betekent dat wij alle zeilen moeten bijzetten om een dag in de agenda te vinden waarop we ze nog voor de bouwvak kunnen plaatsen. Iets wat altijd weer een grote uitdaging blijft.

Na veel puzzelen lukt dit meestal wel. Wel moeten we dan vaak een extra beroep doen op ons montageteam. Er zijn zelfs uitzonderlijke gevallen waarbij we ook in de weekenden werken om de klant een goede oplossing te kunnen bieden

Bouwvak 2023

Doorwerken in de bouwvak

Stuntenmetplinten werkt in de bouwvakvakantie gewoon door. Al moeten ook wij uiteraard rekening houden met monteurs die in deze periode van hun welverdiende vakantie willen genieten.

Bouwvak per regio

RegioDatumWeeknummer
Noord7 augustus t/m 25 augustus 202332, 33, 34
Midden24 juli t/m 11 augustus 202330, 31, 32
Zuid31 Juli t/m 18 augustus 202331, 32, 33

Druk, druk, druk

Het zal je niet zijn ontgaan dat elk gerenommeerd bedrijf tegenwoordig een drukke agenda heeft, en veel te weinig personeel om de werkzaamheden juist uit te voeren. Om toch mensen te vinden die het werk binnen de tijdswensen van de klant kunnen oppakken, grijpen opdrachtgevers dan dikwijls terug op handige kennissen, familieleden of zelfs de diverse klusplatforms.

Maar waarom hebben deze mensen wél tijd? Zonder de loftrompet over onszelf te willen steken: wij zijn van mening dat het loont om iets langer te wachten, zodat echte vaklieden de klus kunnen klaren. Waarna je vervolgens zorgeloos kunt genieten van een perfect eindresultaat.

de loftrompet

Plan ruim en zorgvuldig

Ons advies: plan altijd tijdig, zorgvuldig en met voldoen ruimte om tegenvallers van leveringen en personele tekorten te kunnen opvangen.

Vergelijkbare berichten