Geluidsreductie plinten

Zwevende vloeren worden in appartementengebouwen steeds meer toegepast. Waarom worden de vloeren zwevend gelegd en waar moeten deze geluidstechnisch aan voldoen.

Belangrijk hierin, hoe voorkomt u problemen met uw buren en de VVE door geluidsoverlast.

Zwevend leggen wil zeggen dat de vloer niet vast verbonden is met de ondergrond en wanden. Wanneer u een vloer gaat (laten) plaatsen hou er dan rekening mee dat deze niet strak tegen de muren aan geplaatst worden om contact geluid te voorkome

Zwevend leggen wil zeggen dat de vloer niet vast verbonden is met de ondergrond en wanden. Wanneer u een vloer gaat (laten) plaatsen hou er dan rekening mee dat deze niet strak tegen de muren aan geplaatst worden om contact geluid te voorkomen.

Daarom wordt er onder andere ook bij gietvloeren kantenband gebruikt, om deze ook niet tegen de muur aan te gieten. Leest u hier onze blog over gietvloeren en plinten.

Daarbij is het van belang dat ook de plinten niet rechtstreeks op de vloer worden geplaatst. U kunt er natuurlijk voor kiezen om de plinten te laten plaatsen met een “speelruimte” van ca. 2 mm boven de vloer. Maar dan kan daar van alles onder gaan zitten, waaronder stof ed.

Een betere oplossing is om te kiezen voor een plint met uitsparing voor een contact reducerende strip. Deze plaatsen wij in de plint, zodat direct contact geluid wordt voorkomen. Op deze manier heeft u geen contactgeluid dat via de vloer naar de wanden lekt. En houdt u de relatie tussen de buren en of VVE optimaal.

Plinten en zwevende vloer

Meestal is een zwevende vloer ook een eis van de VVE, houdt u hier rekening mee met het kiezen van een vloer / plinten.

Deze contact reducerende strip past op alle plinten waar een uitsparing onderin is aangebracht en is speciaal ontwikkeld om contactgeluid te minimaliseren/tegen te gaan. Zeker in combinatie met een geluid reducerende vloer (lees : zwevende vloer) mag deze strip niet ontbreken, omdat anders de kans erg groot is dat u via de muur een “lek” heeft. De strip monteren wij eenvoudig in de plint.

Witte strip

Deze contact reducerende strip past op alle plinten waar een uitsparing onderin is aangebracht en is speciaal ontwikkeld om contactgeluid te minimaliseren/tegen te gaan. Zeker in combinatie met een geluid reducerende vloer (lees : zwevende vloer) mag deze strip niet ontbreken, omdat anders de kans erg groot is dat u via de muur een “lek” heeft. De strip monteren wij eenvoudig in de plint

Er is niets storender dan geluidsoverlast te hebben wanneer de buren met bv. schoenen aan door het appartement marcheren, en u precies weet waar ze lopen. Geluidslekkages, beperken zich helaas niet tot alleen uw onderburen.

Uiteraard kunt u ook kiezen voor een contact reducerende strip, wanneer u niet zeker bent of de vloer helemaal vlak is, en er wellicht kieren kunnen ontstaan onder de plint. Deze contact reducerende strip vervangt op deze manier de eventuele kit tussen de vloer en de plint.

Wij leveren de contactreduceerende strip

in 4 kleuren

Qua plinten heeft u de keuze uit de volgende modellen

Zoekt u een overschilderbare kit of een siliconenkit in de juiste kleur, neemt u dan even een kijkje op shop.stuntenmetplinten.nl. Voor (groot) zakelijke opdrachtgevers, verwijzen wij u graag naar projectplinten.nl

Vergelijkbare berichten