badkamer plinten

Plinten in de badkamer of in de toilet. Deze ruimtes staan ook wel bekend als de “natte groep” Wij plaatsen in iedere gewenste ruimte de plinten. Er zijn echter wel een aantal zaken waar u dan rekening mee dient te houden. Wij adviseren geen MDF plinten in de badkamer en of toilet. Maar welke dan wel?

Misschien sta je er niet elke dag bij stil, maar er zijn van die dingen, hoe klein ook, die direct iets doen met het aanzicht van je interieur. Zo ook van de badkamer/toilet. De badkamer en toilet, worden in menig interieur steeds belangrijker en nemen een flinke hap uit uw bouw/renovatie budget. De plinten zijn meestal een sluitpost in deze, maar ook hier geldt, “goedkoop is duurkoop”. Kies dus de juiste plint voor de ruimte.

Waarom Plinten?

Plinten gebruik je om de randen van je vloer netjes af te werken. Het is namelijk onmogelijk om een vloer zo strak tegen de muur aan te leggen, dat de overgang naadloos is. We gebruiken daarom plinten om de rand tussen de muur en de vloer strak af te dichten. Daarnaast beschermt een plint de tegels of stucwerk tegen beschadigingen. En in “natte ruimtes” tegen optrekkend vocht.

Wat doet een plint met de uitstraling van je interieur?

Pas wanneer je bezig bent met de keuze voor de juiste plint, ontdek je hoeveel een plint de uitstraling van je interieur beïnvloedt. Een hoge en goed zichtbare plint geeft je interieur direct een luxere uitstraling, terwijl een lage plint wat subtieler en stoerder is. Döllken en onze Orac Decor zijn bij uitstek geschikt voor “natte ruimtes”.

Kleur plinten

Naast de hoogte en de vorm is ook de kleur van de plint belangrijk. Een mooie witte plint tegen een grijze muur is een eyecatcher, terwijl een crèmekleurige plint tegen een lichtgrijze muur zelfs wat minder fris aandoet. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen voor een plint in contrastkleur, stuntenmetplinten kan aan iedere wens voldoen.

Plinten badkamer

Plinten nodig in een vochtige ruimte, zoals je badkamer? Ook dat kan. Wij van Stuntenmetplinten hebben in ons assortiment speciale watervaste plinten. Deze kunststof plinten zijn uitermate geschikt voor natte ruimtes, en sommige kunnen zelf buiten worden gebruikt. Met kunststof plinten voorkom je dus schimmel. Ondanks het feit dat al onze MDF/hardhouten plinten vochtwerend zijn, kiest u met kunststof plinten voor een een resultaat waar u langer van zult gaan genieten. Onze kunststof plinten sluiten naadloos aan op de rest van de plinten in huis, zowel in kleur als in uitvoering.

Orac decor plint

Ervaren monteurs

Ervaring heeft overigens wel geleerd dat het zelf leggen van plinten vaak een zaak van uitstel wordt. Wanneer de financiële middelen er zijn, is het daarom aan te raden de plinten te laten leggen door een echte plintenspecialist, zoals stuntenmetplinten. Wij zorgen voor maatwerk (en op kleur gespoten en afgelakt!) plinten en met ons eigen montageteams is ook uw badkamer in een handomdraai voorzien van de juiste plinten voor de juiste ruimte.

Vergeet u geen siliconenkit mee te bestellen, Wij bieden een groot assortiment kleuren siliconenkit zodat de monteurs op de dag van de montage de vloerzijde direct kunnen kitten, wel zo handig.

Besteld u Zoekt u een overschilderbare kit in de juiste kleur, neemt u dan even een kijkje op shop.stuntenmetplinten.nl. Voor (groot) zakelijke opdrachtgevers, verwijzen wij u graag naar projectplinten.nl

Vergelijkbare berichten