Kitten van plinten

Wanneer u heeft besloten om door stuntenmetplinten de plinten te laten monteren, heeft u gekozen voor all-inclusive plinten. Dat wil zeggen dat wij alles uit handen nemen betreffende het plaatsen van de plinten. Dus ook de plinten kitten

Wij zijn in 2006 begonnen met plinten inclusief montage én afwerking. En met de afwerking doelen wij op: dat er geen kopshout meer zichtbaar is en dat de bovenzijde van de plint wordt gekit. Al onze monteurs kunnen dit als geen ander. We werken uitsluitend met professionele apparatuur en materialen, zo ook de kit.

Er zijn “vloerenboeren” die ook plinten plaatsen, maar deze kitten in de regel niets af, dit geldt ook voor de meeste “concurrenten” doordat het kitten niet wordt beheerst, of dat het hun te veel werk is. Wij hebben er bewust voor gekozen om u op dit gebied te ontzorgen.

Een uitzondering op de regel zijn donkere wanden (anders dan wit). Deze kitten we niet zonder overleg met de klant. Er blijft, hoe minuscuul ook, altijd een randje kit op de muur zichtbaar. De kit moet namelijk aan zowel de plint als de muur vastzitten.

Bij zwarte en of hele donkere plinten, is het altijd een keuze die er gemaakt dient te worden: in welke kleur kitten we de bovenzijde van de plint? In de kleur van de muur, of de kleur van de plint? Wij hebben ervoor gekozen om de plinten dan niet te kitten. Door het uitblijven van schaduwwerking, is er nagenoeg geen naadje zichtbaar. En heeft u een strakkere lijn van de plint.

Het is een fabeltje dat acrylkit stof aantrekt. Deze kit heeft een structuur zodat deze overschilder baar is. Wanneer er stof op de plint zit is deze met een droge doek iets lastiger te verwijderen, maar met een vochtige doek is dat geen enkel probleem. Over het vergelen van de kit doen ook de meest wilde verhalen de ronde. Wanneer er kit gebruikt wordt van een A-merk (zoals wij doen) zal deze veel minder snel verkleuren. Wilt u voorkomen dat de kit verkleurt, kunt u achteraf altijd nog de bovenkant van de plint schilderen. Maar onze langdurige ervaring leert dat dit vaak niet nodig is.

Zoekt u een overschilderbare kit of een siliconenkit in de juiste kleur, neemt u dan even een kijkje op shop.stuntenmetplinten.nl. Voor (groot) zakelijke opdrachtgevers, verwijzen wij u graag naar projectplinten.nl

Vergelijkbare berichten