plinten laten plaatsen

Achteraf plinten schilderen? Ook dit kan bij Stuntenmetplinten.nl, dankzij onze samenwerking met een voor ons vertrouwde ambachtelijke schilder. Deze schilder kan jouw kozijnen, deuren en wanden nu ook op locatie in de gewenste kleur spuiten.

achteraf plinten schilderen

Je bent druk bezig met de nieuwbouw of renovatie van je woning. Voor het mooiste resultaat wil je ook plinten tegen de wanden hebben. Al sinds 2006 leveren en monteren wij plinten in iedere gewenste kleur. We laten ze altijd vooraf spuiten, waardoor we ze direct in de gewenste kleur kunnen plaatsen.

Maar de laatste tijd krijgen we veelvuldig de vraag – en wij luisteren goed naar onze klanten – om de plinten pas ná de montage te laten aflakken.

Waarom plinten laten schilderen ná de montage?

Normaal gesproken plaatsen wij vooraf gespoten plinten en kitten we die aan de bovenkant netjes af. Daarbij zorgen we dat de overgangen minimaal zichtbaar zijn. Laat je de plinten pas na de montage aflakken, dan kunnen eventueel nog zichtbare overgangen tussen de plinten vrijwel naadloos worden gemaskeerd. Omdat ook de kitrand aan de bovenzijde wordt meegeschilderd, is de plint aan de bovenkant nóg gemakkelijker schoon te houden.

Stoftovenaar

Er zijn leveranciers die menen dat acrylkit magische eigenschappen heeft waardoor het stof aantrekt. Dit is natuurlijk volslagen nonsens: kit trekt geen stof aan. Maar omdat acrylkit overschilderbaar is, heeft de kit een structuur waardoor er stof aan kan blijven ‘hangen’. Dit stof is met een vochtige doek eenvoudig te verwijderen. Doordat bij het schilderen na de montage ook de kitnaad wordt meegeschilderd, voorkom je dat er stof op blijft zitten.

Voor iedere klus een vakman

Ieder zijn vak! Daarom doen we bij Stuntenmetplinten alleen waar we goed in zijn: wij monteren de plinten en kitten de bovenzijde. Voor het achteraf laten aflakken van de plinten zijn we een samenwerking aangegaan met een andere vakman: de ambachtelijke schilder. ‘Onze’ schilder kan op locatie desgewenst ook overige schilder- en spuitwerkzaamheden voor je verzorgen.

Ditzelfde geldt voor onze kitservice. Als je de onderkant van de plinten gekit wilt hebben, laten we dit professioneel verzorgen door een ervaren kitter. Zo weet je zeker dat voor iedere klus de juiste vakmensen worden ingezet.

Wil je na montage zowel de plinten laten schilderen als de vloerzijde laten kitten, let dan op dat je de juiste volgorde aanhoudt. Het kitten van de vloerzijde moet altijd als laatste gebeuren, omdat we dit doen met niet overschilderbare siliconenkit.

Verschillende kleuren wanden en plinten?

Je hebt zorgvuldig de kleuren van alle wanden uitgekozen en misschien zelfs proefjes geschilderd. En dan ben je eruit: dit zijn de kleuren die geweldig passen bij de inrichting van mijn woning! Maar welke kleur plint kies je hierbij? Je hebt de ene wand immers in olijfgroen laten schilderen en de andere in signaalwit. De ouderslaapkamer krijgt een donkerblauwe kleur, de ene kinderkamer wordt zuurstokroze en de andere wordt junglegroen. Vaak valt alles pas op zijn plaats als je het complete plaatje daadwerkelijk voor je ziet.

Geen probleem voor Stuntenmetplinten. Wil je de plinten na de montage toch een andere kleur geven, dan schildert onze ambachtelijke schilder alles gewoon strak in die gewenste kleur.

Zoveel merken verf!

Kies je voor achteraf plinten schilderen, dan gebruiken we voor jouw project uiteraard de beste verfmerken. Maar wat als je voorkeur uitgaat naar een heel specifieke kleur verf? Zo is op dit moment de verf van het merk Farrow & Ball enorm populair. Als je deze verf zelf hebt gekocht, kunnen wij hiermee jouw plinten schilderen. Zorg om kleurnuanceverschillen te voorkomen voor het juiste batchnummer en voor voldoende verf. Heb je nog geen verf gekocht en moet de schilder hiervoor zorgen, dan kiezen wij altijd voor het beste merk verf voor het beste resultaat.

Farrow & Ball verf

Op zoek naar een luchtreiniger of luchtbevochtiger? Kijk dan hier.

Vergelijkbare berichten