Stijgende bouwkosten

Er is een enorm tekort aan vaklui. Ook wij merken dit. Desondanks doen wij onder geen beding concessies aan de kwaliteit van onze monteurs.

Bovenop de gestegen materiaalprijzen worden vaak extra marges gerekend. Wij doen hier gelukkig niet aan mee en hanteren gewoon eerlijke prijzen, tegen de beste kwaliteit.

stuntenmetplinten

Waarom zo snel een offerte?

Dat wij altijd snel reageren op vragen van onze klanten, is inmiddels wel bekend. Maar waarom zijn wij zo ontzettend snel met het maken van een offerte?

Hiervoor hebben we twee redenen:

  • Als ikzelf ergens snel de prijs van wil weten, wil ik die NU weten, en niet volgende week. Met jou ga ik om zoals ik zelf wil worden behandeld: open, eerlijk en vlot.
  • Hoe sneller jij je offerte hebt, des te eerder wij het werk kunnen inplannen. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat de prijs die we in de offerte noemen, de prijs is die je gaat betalen.

Prijsstijgingen doorvoeren: wel of niet?

Prijzen door het dak

In het afgelopen jaar hebben we ongeveer vier keer een prijsstijging van onze leverancier voorbij zien komen. Zelf hebben wij ‘slechts’ één keer een prijswijziging doorgevoerd, en niet eens op alle producten. Dankzij onze manier van werken kunnen we onze prijzen gelukkig laag houden. Zo betaal jij niet meer dan nodig.

Over de hoge inkoopprijzen van bouwmaterialen is de afgelopen twee jaar al veel geschreven. Aannemers en bedrijven betalen soms wel twee keer zoveel voor hout, staal en stenen als vóór corona en de hogere brandstofprijzen. De eerste stijgingen hadden te maken met stilgevallen fabrieken door lockdowns, vorig jaar begon de economie wereldwijd hard te draaien omdat de maatregelen grotendeels werden opgeheven, en nu zijn daar de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne bij gekomen.

Je kunt een nummertje trekken als je je huis wilt laten voorzien van schilderwerk, vloeren of in ons geval nieuwe plinten. Leveranciers van badkamers, keukens en deuren/kozijnen berekenen de gestegen inkoopprijzen begrijpelijkerwijs door aan hun klanten. Stuntenmetplinten probeert dit tot het minimum te beperken, al ontkomen ook wij hier soms niet aan. Gelukkig is de factor ‘arbeid’ niet zo hard meegestegen. 

Prijsafspraken voor grote projecten zijn lastiger

Wij proberen met onze klanten zoveel mogelijk een vaste prijs af te spreken. Bij particulieren houden we altijd de gemaakte offerteprijs aan, tenzij die tussentijds extreem stijgt. Kleinere prijsstijgingen nemen we zelf voor onze rekening. Reden temeer om snel te zijn met het accepteren van onze scherpe offerte.

Bij grote projecten zien we ons helaas wél genoodzaakt om prijsstijgingen door te belasten. Dit komt doordat deze projecten vaak zes tot twaalf maanden vooraf worden ingepland, en wij zo ver van tevoren moeilijk onze prijzen kunnen vastleggen. Uiteraard maken we hier met onze klanten vooraf altijd duidelijke afspraken over.

In dit artikel van het AD kun je nog eens haarfijn lezen hoe de vlag er in de Nederlandse bouwwereld voor staat.

Kom je bij ons werken?

Ben je op zoek naar een leuke baan, in een goed geolied en gezellig team, en ben je niet bang om aan te pakken? Sinds 2006 zijn wij een begrip als het gaat om de levering en montage van plinten en sierlijsten, en we groeien stevig door. Daarom zijn we op zoek naar een vlotte, representatieve en zelfstandig werkende plintenmonteur (timmerman), of een plintenmonteur in opleiding.

plintenmonteur gezocht

Onze voorkeur gaat uit naar een Nederlandssprekende zzp’er die is ingeschreven bij de KvK in Nederland en het prettig vindt om in een informele sfeer te werken. Onze nieuwe collega is bij voorkeur in het bezit van eigen vervoer en eigen gereedschap. Ben je nieuwsgierig naar hoe onze klanten over ons denken? Lees dan onze ECHTE reviews.

Vergelijkbare berichten