flexibele plint

Te lange plinten, herhaaldelijk krijgen we de vraag of er ook plinten zijn langer dan 2400 mm. Ja, die zijn er zeker. Echter werken wij uitsluitend met een maximale lengtemaat van:

  • MFD 2400mm
  • Hardhout/kunststof 2600 mm

Waarom deze keuze? Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Een plint langer dan 2400 mm is niet strak te plaatsen door de ongelijkheid van bijna alle vloeren. Dat is niet vreemd omdat de vloeren nu eenmaal niet 100% vlak zijn.

Kieren doen afbreuk aan het totaalbeeld, de kans hierop is met een lengte van groter dan 2400mm vele malen groter. Een veelgehoord ander verkoopargument is ‘dat je dan minder overgangen nodig hebt’. Kieren tussen vloer en plint zijn een grotere ergernis dan een plint te moeten verlengen.

Wanneer de plint aan de ene kant van de kamer op de vloer staat, is de ruimte die eventueel ontstaat bij langere plinten aan het einde van de plint veel groter. Er zijn bedrijven die ermee koketteren ‘als enige plinten van 5 meter’ te leveren. Maar met deze lengtes is dus lastig mee te werken. Met een lengte van 2400 mm kost het al de nodige behoedzaamheid deze naar een verdieping te krijgen langs de net gestucte of geverfde wanden, laat staan met een lengte van 5 meter, zeker wanneer je met deze lengte moet manoeuvreren in een kleinere ruimte. Zeker niet doen dus.

stuntenmetplinten

Met het juiste gereedschap, vakmanschap en de juiste kennis van stuntenmetplinten.nl bereiken we altijd een fantastisch resultaat!

Zoekt u een overschilderbare kit of een siliconenkit in de juiste kleur, neemt u dan even een kijkje op shop.stuntenmetplinten.nl. Voor (groot) zakelijke opdrachtgevers, verwijzen wij u graag naar projectplinten.nl

Vergelijkbare berichten