Kitten van plinten

de juiste kit voor iedere klus!

Wanneer wij de plinten hebben geplaatst is een veel voorkomende vraag hoe de naadjes rondom de kozijnen zijn af te werken. De eerste gedachte is vaak om gebruik te maken van plakplintjes. Op zich een begrijpelijke gedachte, ware het niet dat plakplinten na een aantal maanden los in de stofzuigerzak belanden. De plakstrip van de plakplinten droogt uit, laat op den duur los en plakplinten beschadigen snel door het gebruik van onder andere de stofzuiger.

Een betere oplossing is om deze naadjes te kitten. 

Op zich is dat niet zo’n heel ingewikkelde klus. Je plakt wat schilderstape langs de naad waar de kit moet komen, vult deze goed op met de kit in de juiste kleur, je sprayt het af met de finischer, u strijkt de kit glad met een afstrijkrubber. De tape direct verwijderen, nog even na-sprayen en dan met een zacht kwastje de opstaande randjes verder gladstrijken. Dit geeft een veel mooier en rustiger resultaat dan een opstaand plakplintje.

Wij bieden een groot assortiment kit, met een groot aantal verschillende kleuren.

ColorSealant Accryl kit

ColorSealant is een acrylkit op waterbasis ontwikkeld voor zowel houten als laminaat vloeren. ColorSealant is ideaal voor het vullen van naden tussen de vloer en de muur of langs plinten. Colorsealant werkt mee met de vloer zodat deze kan krimpen en uitzetten. Daarnaast wordt ColorSealant ook gebruikt voor het opvullen van gaten rondom obstakels waar de vloer omheen gelegd is.

De SOUDAL Silirub Color is een neutrale silicone, speciaal ontwikkeld voor het kleuraangepast afkitten op ondergronden in RAL-kleuren (niet geschikt voor natuursteen) en heeft een hoogglanzende afwerking. Deze kit kunt u ook gebruiken om de onderzijde van de plint af te kitten, voor de werkwijze hiervoor kunt u het bovenstaande aanhouden.

 • Verkrijgbaar in de meest courante RAL kleuren die tevens gebruikt worden bij ramen
 • Zeer goed verwerkbaar
 • Kleurvast en UV-stabiel
 • Blijvend elastisch na uitharding
 • Zeer goede hechting op veel materialen
 • Lage modulus
 • Neutraal, corrosievrij

Bona Gap Master is een siliconenvrije, acrylaatkit voor het afdichten van naden en gaten in plinten, platen en drempels bij houten vloeren. De Bona Gap Master is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan, als het droog is, worden gelakt met alle parketlakken. Het materiaal is duurzaam elastisch (15% maximale bewegingstolerantie), oplosmiddelvrij en reukloos

 • Ook als lijm te gebruiken
 • Vrij van oplosmiddelen
 • Duurzaam elastisch
 • Beschikbaar in diverse kleuren

Zoekt u een overschilderbare kit of een siliconenkit in de juiste kleur, neemt u dan even een kijkje op shop.stuntenmetplinten.nl. Voor (groot) zakelijke opdrachtgevers, verwijzen wij u graag naar projectplinten.nl

Vergelijkbare berichten