Gietvloer gietvloer sinck en ko

Krijgt u een gietvloer, dan kunt u samen met uw gietvloer leverancier besluiten of u eerst de plinten wilt laten monteren en de gietvloer tegen de plint aan laten gieten, of de plinten laten plaatsen nádat de gietvloer is gegoten.

Optie #1

Wanneer u heeft besloten de plinten te laten plaatsen voordat de gietvloer wordt gegoten, dan dient de vloer waar de plinten moeten komen stofvrij te zijn, dus geen restanten van stucwerk of andere vormen van stof. Grote kans namelijk dat de werkwijze van de gietvloeren leverancier “eist” dat de plinten dan aan de onderkant (op de dekvloer) met acryllaat kit worden dichtgezet, om het weglopen van de gietvloer te voorkomen (het kitten van de vloerzijde wordt extra berekend). De gietvloeren leverancier kan op deze manier netjes tegen de plint aangieten.

Optie #2

Wanneer u heeft besloten de plinten te laten plaatsen nadat de gietvloer is gegoten, dient u er zelf zorg voor te dragen dat de wanden vrij zijn van kantband. Kantband wordt in de regel gebruikt om de vloeren zwevend te plaatsen. Hoe het kantband dus ook is, staat het wel degelijk een strakke afwerking van de plinten in de weg. Met name de verstekken zijn dan niet of nauwelijks dicht te krijgen. Dus voor het mooiste resultaat, het kantband even verwijderen.

Het kan zijn dat er een kleine naad zichtbaar is wanneer de plinten worden geplaatst nadat de gietvloer is gegoten. Geen enkele vloer is namelijk helemaal waterpas, of deze nu wel of niet geëgaliseerd is. Deze eventuele naad is eenvoudig te kitten met een siliconenkit in kleur. Wij leveren de meest voorkomende kleuren van zowel acryllaat als siliconenkit via onze webshop.

Houdt er rekening mee dat de onderzijde van de plint met siliconenkit gedaan dient te worden (i.v.m. vocht), bijkomend nadeel hierbij is dat de plinten nadien niet meer overschilder baar zijn.

Zoekt u een overschilderbare kit of een siliconenkit in de juiste kleur, neemt u dan even een kijkje op shop.stuntenmetplinten.nl. Voor (groot) zakelijke opdrachtgevers, verwijzen wij u graag naar projectplinten.nl

Vergelijkbare berichten