Keze stress plinten

Welke plint moet ik kiezen?

Een vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in uw huis. Het kiezen van de juiste plint levert nogal eens keuzestress op. Immers, de afwerking is misschien wel het belangrijkste onderdeel bij het creëren van de juiste look en feel van uw interieur. Maar hoe maakt u nu de juiste keuze en waar moet u op letten bij het aanschaffen van plinten? Wij helpen u hier graag bij!

Plinten hebben verschillende functies. Veel vloeren sluiten niet helemaal aan tot de muur. Een houten vloer bijvoorbeeld moet expansieruimte hebben in verband met het krimpen en uitzetten van hout. Datzelfde geldt voor laminaat en zelfs bij een vloer van PVC wordt een smalle expansieruimte aangeraden.

Plinten bieden tevens bescherming voor het kostbare stucwerk. Ze voorkomen het beschadigen van de muur door stoten van de stofzuiger en ze zorgen dat de muur niet nat wordt bij het dweilen

Daarnaast hebben plinten een verbindende functie. Ze zorgen ervoor dat vloeren, muren en deuren mooi samensmelten. En zo hebben plinten, naast een functionele ook een decoratieve functie én kunnen ze een ruimte optisch veranderen.

Soorten en maten, welke kies je?

Stuntenmetplinten biedt een enorme keuze aan plinten. Van kunststof, hardhout, MDF en döllken plinten in verschillende hoogtes en diktes. Om de expansieruimte tussen vloer en muur te overbruggen bieden wij plinten aan vanaf 9 mm dikte tot wel 21 cm hoge plinten.

Verder zijn er overzetplinten, ideaal als je de oude plinten niet weg kunt of wilt halen of om snoeren en kabels aan het oog te onttrekken. Ben je op zoek naar een moderne strakke plint of een meer decoratieve plint met gefreesde sierranden (kraal)?

Om de juiste plinten te kiezen, moet je ook weten welk effect je ermee wilt bereiken. Zie jij jouw plinten vooral als een nette afwerking van de vloer? In dat geval kies je het best voor plinten in dezelfde kleur van de wand. Wij kunnen de plinten in ieder gewenste kleur laten spuiten.

Strakke, hoge plinten kunnen een moderne blikvanger zijn, denk bijvoorbeeld aan zwarte plinten i.c.m. zwarte kozijnen. Met plinten kun je de ruimte optisch groter doen lijken. Dat doe je door een plint in dezelfde kleur of tint als de vloer te geven. Heb je een laag plafond, kies dan juist voor plinten in de kleur van de muur. Een stelregel is ook, hoe hoger het plafond, hoe hoger de plint kan zijn.

De essentie van de juiste plinten kiezen bestaat eigenlijk uit 3 stappen:

  • Het soort plint kiezen
  • De dikte en hoogte van de plint bepalen
  • De kleur van uw plint kiezen

 Voor welke plint kies je? 

Ieder interieur ademt een bepaalde sfeer uit die u ook graag in de details wil laten terugkomen. Of u nu van een moderne, klassieke of landelijke sfeer houdt, bij iedere stijl past een bepaald soort plint.

MDF Moderne plinten

Bij een modern interieur zien we vaak dat mensen voor een moderne plint kiezen van tussen circa 5 – 21cm hoog. De afmetingen zijn met name door woonprogramma’s door de jaren heen steeds hoger geworden. Het geeft rust op de muur en straalt luxe uit. Het is veruit de meest verkochte plint uit ons grote assortiment die wij in allerlei hoogtes, diktes en kleuren aanbieden.

Kraalplinten

Net als een moderne plint, werden ook kraalplinten voornamelijk vroeger veel toegepast in huizen. Kraalplinten zijn uitermate geschikt voor het creëren van een authentieke sfeer in uw interieur. De keuze voor een moderne of kraalplint is eigenlijk altijd mogelijk en zijn in diverse woonstijlen mogelijk. Ook met betrekking tot kraalplinten biedt stuntenmetplinten diverse hoogtes, diktes en kleuren in ons assortiment.

Kunststofplinten

Orac decor is een vooraanstaand merk op het gebied van kunststof plinten. De plinten kunnen in iedere kleur worden gemonteerd. En is stootvast en waterbestendig, zelfs in natte groepen kunnen deze worden geplaatst. Orac Decor plinten hebben een luxe uitstraling en sierlijke accenten en ook verkrijgbaar in flexibele uitvoeringen, om rondingen in de wanden te volgen. Er zijn tevens plinten waarin u LED-strips kunt (laten) monteren.

Döllken plinten

Dan hebben wij ook nog Döllken plinten in het assortiment. Döllken plinten hebben een aantal unieke eigenschappen. De kern van de plint is van HDF en deze houten kern is omwikkeld met een kunststof. Zowel de boven- als onderkant van de plint hebben een flexibele “lip” zodat de plint strak aansluit tegen de muur en de vloer. Ook voor deze plint geldt dat deze waterbestendig is en tegen een stootje kan. Het bijkomende voordeel is tevens dat we de plinten niet hoeven te zagen, maar deze worden gestanst. Dus lekker stofvrij werken in uw nieuwe of gerenoveerde woning.

Hardhouten plinten

Wanneer u kiest voor een hardhouten plint, dan kiest u voor een hardere plint dan MDF. Deze worden in iedere denkbare kleur voor u gespoten in onze meubelspuiterij. Al onze houten plinten zijn FSC gecertificeerd en leverbaar in diverse hoogtes en diktes. Zorg er wel altijd voor dat u een iets dikkere plint bestelt dan u heeft opgemeten, omdat sommige (houten) vloeren in de winter nog wel eens kunnen krimpen waardoor de ruimte iets groter wordt. Kies voor de juiste maat zodat u geen kier blijft zien tussen de vloer en de wand.

Zoekt u een overschilderbare kit of een siliconenkit in de juiste kleur, neemt u dan even een kijkje op shop.stuntenmetplinten.nl. Voor (groot) zakelijke opdrachtgevers, verwijzen wij u graag naar projectplinten.nl

Vergelijkbare berichten