Je kunt kiezen uit vier kleuren:

Eindelijk is het zover! Een nieuwe vloer, of zelfs een hele nieuwe woning. Om het geheel af te maken, heb je natuurlijk gekozen voor plinten van Stuntenmetplinten. Na het plaatsen van de plinten richt je je woning in met je zorgvuldig uitkozen meubels. In een nieuwe of gerenoveerde woning is het altijd even wennen. Ook alle geluiden zijn nieuw. Zit je eindelijk met een voldaan gevoel op je bank tv te kijken, valt je ineens op dat het behoorlijk galmt in huis. Akoestische wandpanelen bieden dan uitkomst.

Wandpanelen tegen galm

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen in een van de talrijke woonprogramma’s of op sociale media: schitterende houten wandpanelen tegen de muur. Houten wandpanelen geven elke ruimte een stijlvolle uitstraling. De panelen kunnen horizontaal, verticaal of diagonaal worden geplaatst en zijn bedoeld om een wand of plafond te bekleden. Houten panelen zijn naast mooi ook geluidsreducerend en geluidsabsorberend en beschikken over lichtisolerende en brandvertragende eigenschappen.

Uiteraard kun je dit alles ook met raambekleding tegengaan, maar vaak lost die de galm niet of slechts gedeeltelijk op. De Aku-wandpanelen van Stuntenmetplinten zijn dan de oplossing. In de dagelijkse praktijk merken we dat er veel behoefte aan is: tijdens onze werkzaamheden voor het plaatsen van plinten zijn we regelmatig in huizen waar het flink galmt en/of wordt ons gevraagd of wij ook Akupanelen leveren of monteren.

We kunnen de wandpanelen onderverdelen in twee categorieën:

Akoestische wandpanelen stuntenmetplinten.nl
Akoestische wandpanelen stuntenmetplinten.nl

Ontdek de voordelen van houten wandpanelen

Wat zijn wandpanelen?

Wandpanelen kom je bijna overal tegen: ze zijn de ware trend van dit moment. Niet alleen zien ze er mooi uit, ze zijn ook nog eens uiterst functioneel. De akoestische houten muurpanelen van Stuntenmetplinten beschikken over akoestische eigenschappen en staan bekend als Akupanelen.

Akoestische wandpanelen stuntenmetplinten.nl

Onze akoestische panelen zijn gemaakt op een laagje akoestisch polyester vilt met daarop lamellen van mdf met een houtfineer naar keuze. Samen zorgen het akoestische vilt en de mdf-latjes met houtfineer voor een betere akoestiek in de ruimte. Met houtfineer dat past bij jouw interieur, geef je de ruimte meteen een stijlvolle uitstraling.

De wandpanelen zijn bovendien geluidsreducerend en geluidsabsorberend en ze beschikken over lichtisolerende en brandvertragende eigenschappen.

Hoe ontstaat galm in een kamer?

Iedereen kent het wel: galmende ruimtes. We denken al snel dat dit hinderlijke effect alleen voorkomt in een grotere ruimte. Maar galm kan ook gewoon ontstaan in je keuken, slaapkamer of woonkamer!

Geluidsabsorptie van wandpanelen
Wandpanelen van stuntenmetplinten

Galm ontstaat doordat geluid in een ruimte wordt teruggekaatst tegen de wanden, de vloer en het plafond. Zachte materialen en oppervlakken dempen het geluid meer dan hardere oppervlakken. Denk aan harde vloeren, die prachtig staan in een modern interieur, maar het ongewenste bijeffect geven van galm.

De voordelen van akoestische panelen

Akoestische wandpanelen stuntenmetplinten.nl

De naam zegt het al: akoestische wandpanelen verbeteren de akoestiek in een ruimte aanzienlijk. En wel doordat onder de mdf-lamellen een zachte, akoestische polyester viltlaag zit. De lamellen zelf werken ook nog eens geluidsabsorberend. Ideaal als je een huis vol visite hebt, een feestje geeft, televisie kijkt, lekker los wilt gaan op je favoriete muziek of spelende kinderen in huis hebt.

Geen last van galm met de akoestische wandpanelen van stuntenmetplinten

Al dit geluid wordt als minder storend ervaren dankzij de geluidsabsorberende werking van de wandpanelen, zowel door jou en je huisgenoten als – niet geheel onbelangrijk – je buren. 

Wandpanelen plaatsen: heel gemakkelijk

Wandpanelen plaatsen

Wij leveren onze akoestische wandpanelen in losse panelen. Die zijn gemakkelijk zelf op de muren te bevestigen, ook als daar bijvoorbeeld scheurtjes en/of oneffenheden op te zien zijn. Je kunt de panelen horizontaal, verticaal en diagonaal plaatsen en monteert ze zonder dat je ze hoeft op te vullen.

Akoestische wandpanelen monteren doe je heel eenvoudig met behulp van onze Kelfort power-tec polymeerlijm. Deze lijm heeft een hoge aanvangskleefkracht, zodat je snel door kunt met het plaatsen van het volgende paneel.

Kelfort powertec, wandpanelen plaatsen

Geen zin om zelf te klussen?

Wandpanelen laten monteren stuntenmetplinten.nl

Wil je je wandpanelen laten plaatsen door Stuntenmetplinten? Ook daar draaien wij onze hand niet voor om. Onze vakkundige monteurs beschikken over de nodige kennis en de beste apparatuur om je panelen netjes op maat te maken en te monteren.

Akupanelen en plinten combineren

Ons advies: eerst de plinten, en pas dan de Akupanelen daarboven (laten) plaatsen. Zo bescherm je de wandpanelen meteen tegen beschadiging door bijvoorbeeld een stofzuiger. Door de keuze uit vier materiaalsoorten passen de Akupanelen in ieder interieur en zorgen ze meteen voor een luxueuze uitstraling.

Specificaties:

  • Lengte: tot 310 mm mogelijk
  • Standaardbreedte: 600 mm
  • Standaardlengte 2700 mm
  • Akoestisch vilt: 9 mm
  • Mdf met houtfineer: 12 mm
  • Latten per paneel: 15 stuks
  • Dikte van het paneel: 21 mm
  • Gewicht per paneel 14 kg

Afwijkende breedtes op aanvraag

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!