stuntenmetplinten Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard!

Onder concurrentie verstaan we de onderlinge ‘strijd’ tussen bedrijven om een sterke positie op een markt te krijgen. Vooral bij een oligopolie (een branche met slechts een paar grote aanbieders) speelt concurrentie vaak sterk. Precies dat is het geval in de plintenbranche.

Serieus sinds 2006

Alle serieuze bedrijven hebben ermee te maken: concurrentie. De een wat meer dan de ander. Wij zijn in dit geval die ‘een’. Met eerlijke concurrentie is natuurlijk niets mis. Sterker nog: eerlijke concurrentie motiveert je juist om beter werk en een betere service te leveren. Zo houden we elkaar scherp en daarvan profiteert de klant.

Concurrentie is dus prima. Maar kopieergedrag van ‘collega-ondernemers’ is iets anders. Ik kan niet ontkennen dat ik mij als eigenaar en grondlegger van de all-inclusive formule enorm stoor aan kopieergedrag. We zouden wel van de daken willen schreeuwen dat wij enorm vaak worden gekopieerd, maar nooit geëvenaard – en kopiëren dan in de letterlijke zin van het woord.

Stuntenmetplinten concurrentie
Coyright stuntenmetplinten.nl

Hele lappen tekst worden een-op-een overgenomen, of het nu gaat om onze offertes en bijlagen, onze werkwijze, onze blogs of onze e-mailberichten. Alles wordt veelvuldig en systematisch gekopieerd.

Kopiëren is geen concurrentie

Waar wij een eigen tekstschrijver, websitebouwer en vormgever hebben die onze teksten redigeren, onze website maken en die voorzien van eigen, unieke afbeeldingen, zijn er bedrijven – één in het bijzonder – die de toetsencombinaties Ctrl+A, Ctrl+C en aansluitend Ctrl+V feilloos weten te vinden.

tekstschrijver stuntenmetplinten.nl
Control +C stuntenmetplinten.nl

Helaas passen zij die toe waar ze maar kunnen. Een vorm van concurrentie waar we minder blij mee zijn. Want terwijl wij moeite doen voor onze teksten, drukt een ander slechts op drie knoppen en eigent die zich schaamteloos ons werk toe.

Is er dan niets tegen te doen?

In de praktijk is er betrekkelijk weinig tegen deze vorm van ‘concurrentie’ te doen. Het mag niet, het is zelfs strafbaar, en toch sta je als eigenaar van een tekst met je rug tegen de muur. Want door simpelweg een leesteken op een andere plek te zetten of synoniemen te gebruiken, weten ze het copyright eenvoudig te omzeilen.

Aan de ene kant is het voor ons een compliment dat anderen druk bezig zijn met het kopiëren van onze content. Blijkbaar hebben zij groot gebrek aan eigen creativiteit. Tegelijkertijd zal ik niet ontkennen dat deze goedkope inbreuk op ons auteursrecht iets is om soms woest van te worden.

Plinten inclusief montage

Stuntenmetplinten.nl trekt al sinds 2006 aan de touwtjes als het gaat om het plaatsen van plinten inclusief montage. In dat jaar bedachten wij de all-inclusive formule (plinten inclusief montage), die we sindsdien met trots en naar grote tevredenheid van onze klanten uitvoeren. Ook zijn we trots dat we de enige plintenleverancier zijn waarvan je écht een eerlijke offerte ontvangt: een prijsopgave met daarop álle kosten vermeld, waardoor jij er zeker van kunt zijn dat wij geen verborgen kosten hanteren. Een waarde die voor ons enorm belangrijk is.

Wat schreven we eerder al over onze waarden?

Lees deze blogs maar eens en je krijgt een goede indruk van waar wij als Stuntenmetplinten.nl voor staan.

Waarom geen prijzen op de website?

Op onze website zie je nauwelijks prijzen staan. Dit is een bewuste keuze. Eigenlijk is het een optelsom van al het bovenstaande, en wat ons betreft de juiste manier om eerlijk zaken te doen. Wij maken namelijk altijd een offerte op maat, aan de hand van de wensen die de klant bij de aanvraag opgeeft. Ook maken wij onze offertes handmatig, zodat je altijd een complete en correcte prijsopgave ontvangt die precies past bij jouw situatie. Dat we daar ook nog ongeëvenaard snel mee zijn, geeft des te meer aan hoe betrokken we zijn bij onze klanten, en hoe wij ze van dienst willen zijn met de juiste prijzen en het beste eindresultaat.

Geen laagste prijsgarantie!

Wij bieden geen laagste prijsgarantie, ondanks dat onze prijzen wel lager zijn dan onze “concurrenten”. Zo is het kitten van de bovenkant van de plint, geheel gratis. en rekenen we daarvoor niets extra’s, net zo min rekenen we extra, voor “moeilijke hoeken” (geen enkele hoek is voor ons moeilijk). En alles staat vermeld in de offerte, dus geen verrassingen achteraf.

Arrogantie?

Ja, zo mag je het van ons best noemen, dat wij ‘last hebben’ van gezonde arrogantie. Niet voor niets zijn we al zo lang marktleider op ons vakgebied. We weten wat we doen en wat we kunnen. We werken met een mooi team van professionals die hun vak verstaan en geen enkele uitdaging uit de weg gaan. En, zeker niet onbelangrijk: die met plezier jouw woning of bedrijfspand voorzien van mooie plinten. Lees onze (echte!) reviews en je zult zien dat iedereen deze kwaliteiten onderschrijft. Niet gek toch, dat er dan wat gezonde arrogantie ontstaat?

Vraag zelf een offerte aan en we overtuigen je in de praktijk!

Lekker arrogant stuntenmetplinten.nl

Vergelijkbare berichten