Review blog

Reviews, wie leest ze niet voordat hij besluit een aankoop te gaan doen. Reviews vertellen je welke webshop goede producten levert, waar je lekker kunt eten, welke aannemer zijn afspraken nakomt en welk bedrijf de service geeft die hij belooft. Reviews geven jou als potentiële koper nuttige informatie. Maar voor webshops, restaurants, winkels en andere ondernemers zijn ze minstens zo belangrijk.

Ook bij Stuntenmetplinten.nl hechten we enorm veel waarde aan reviews. Maar alleen aan échte reviews. We vertellen je graag hoe reviews tot stand komen, hoe wij met reviews omgaan en waar jij als reviewer op moet letten.

Neprecensies tegengaan

Je hebt vast al gehoord over de nieuwe wet om neprecensies tegen te gaan. Zo niet, dan hier in het kort de inhoud: webwinkels moeten de beoordelingen van hun klanten zelf op echtheid controleren voordat die geplaatst worden. Onlinewinkels spelen in deze wet dus een belangrijke rol. De wet is sinds 28 mei 2022 van kracht. Wat betekent dit concreet voor jou als consument? Wij geven je tips!

Betalen voor reviews, daar doen wij niet aan

Wij betalen niet voor reviews

Sinds het ontstaan van Stuntenmetplinten.nl hebben wij nooit meegedaan met het kopen van reviews, op welke manier dan ook. Niet met het kopen van reviews in bulk, een veelvuldig gebruikte methode, en zeker ook niet met het verleiden van klanten door ze geld of een extra korting te bieden voor het schrijven van een positieve review.

Twee reviewplatforms

Toen we ons bedrijf begonnen, hadden we één open reviewplatform waarop onze klanten hun reviews konden achterlaten. Gaandeweg stapten we over op het gesloten Google Review-platform. Dit betekende wel dat de klant een Google-account moest hebben om een echte review te kunnen schrijven. Voor sommige klanten is dit een barrière om een beoordeling achter te laten. Precies de reden waarom we nog steeds de mogelijkheid bieden om naast een Google-beoordeling ook op onze eigen website je ervaring te delen.

Waarom Google Review?

Google Review is een gesloten reviewplatform. Het is voor derden onmogelijk om een eenmaal geplaatste Google-beoordeling te (laten) verwijderen. Alleen de schrijver zelf kan zijn gepubliceerde review wijzigen of verwijderen. Wij als Stuntenmetplinten.nl hebben hier dus geen enkele invloed op, of de review nu wel of niet is geplaatst door een klant van Stuntenmetplinten.nl. Als lezer van de beoordelingen is dit wel zo’n veilig gevoel, toch?

Andere reviewplatforms

geblurde review

Je bent er vast wel eens een tegengekomen, een geblurde (onleesbaar gemaakte) review. Dit betreft in bijna alle gevallen een negatieve review. Als jouw negatieve beoordeling kan worden geblurd, kun je op zo’n reviewplatform dus op geen enkele manier openbaar je ongenoegen kenbaar maken. Wij vinden dat niet eerlijk en kiezen daarom voor een andere strategie.

Wie schrijft er een negatieve review?

Veel mensen schrijven een review als ze ontevreden zijn. Ze weten dan vaak niet hoe snel ze hun ongenoegen met de rest van de wereld moeten delen. Een echte review is altijd iemands persoonlijke ervaring. Stuntenmetplinten.nl verkeert in de gelukkige omstandigheid dat we nagenoeg niet één negatieve review krijgen.

Negatieve review

Wie schrijft er een positieve review?

Positieve reviews worden over het algemeen minder vaak en minder snel geschreven. Ik meen te weten waardoor dit komt: omdat je ervoor hebt betaald, mag je ervan uitgaan dat de afgenomen dienst en/of het product goed is. Waarom zou je dat dan nogmaals met een review moeten onderstrepen?

Positieve review

Onze conclusie

Echte reviews zijn voor alle partijen belangrijk. Door onze focus te leggen op Google Reviews, kan of wil misschien niet iedere klant voor ons een beoordeling schrijven. Dat nemen we dan maar voor lief. Maar de klanten die wél de moeite nemen om ons via Google te beoordelen (het kost je nog geen minuut), maken de reviews nog waardevoller. Zonder natuurlijk de reviews teniet te doen die op onze eigen website zijn geschreven (want ook daar blijven we vanaf en die zijn minstens zo waardevol).

beoordeel Stuntenmetplinten.nl

Je begrijpt nu dat een eerlijke, echte review voor een ondernemer ontzettend belangrijk is. Daarom besteden we bij Stuntenmetplinten enorm veel tijd, energie en aandacht aan de communicatie met onze klanten. Wij hopen dat ook jij je ervaring met ons wilt delen via een Google-review.

Alvast veel dank voor de genomen moeite!

Eric Salomons

PS Ook de Consumentenbond beschrijft waarop je moet letten als het gaat om de betrouwbaarheid van reviews. Lees hier hun volledige artikel.

Vergelijkbare berichten