Goede doelen Stuntenmetplinten

Stuntenmetplinten draagt graag zijn steentje bij aan onze maatschappij en aan diverse goede doelen.

Nederland is sinds 25 februari 2022 grotendeels terug naar het ‘oude normaal’. We mogen gelukkig weer meer. Zo mag het mondkapje af en kunnen we weer lekker uit eten en naar de biosscoop. Wij hopen dat jullie dit massaal gaan doen, om zo de lokale middenstand te helpen er snel weer bovenop te komen.

200 bossen tulpen

Zelf hebben we in februari 2020, toen we aan het begin van de COVID-19-pandemie stonden, door een lokale ondernemer tweehonderd bossen tulpen laten bezorgen in het Spaarneziekenhuis in Hoofddorp. Dit deden we als steuntje in de rug voor het personeel dat met een giga-werkdruk te maken had in een volledig nieuwe situatie. Ook met een actie als deze proberen wij goede doelen te steunen.

Goede doelen Stuntenmetplinten.nl zorg
Tulpen voor het zorgpersoneel
Goede doelen Stuntenmetplinten.nl
Bonbons voor onze helden in de zorg

Bonbons voor de helden

Halverwege de pandemie brachten we eenzelfde aantal dozen bonbons naar het Spaarnegasthuis Haarlem/Heemstede, voorzien van een speciale korting voor al het zorgpersoneel. Want dat de pandemie niet snel voorbij zou zijn, werd al snel duidelijk. Deze HELDEN stonden echter dag en nacht klaar voor hun patiënten. Door gebrek aan beschermingsmiddelen waren ook zijzelf kwetsbaar. Toch gingen ze onverschrokken door met hun werk.

Steeds als ik in de media de beelden zag van deze hardwerkende helden in onze ‘nieuwe wereld’, draaide mijn maag om. Eens temeer maakte het iedereen duidelijk hoe belangrijk mensen zijn die met hun handen werken.

Goede doelen Nederland
Onze zorghelden
Goede doelen Stuntenmetplinten.nl Politie
Onze politiehelden

Rellen en agressie: waarom?

Begin 2021 waren er plots de coronarellen in Nederland. Het leek of heel het land in brand stond: voor- en tegenstanders van de maatregelen stonden lijnrecht tegenover elkaar. De agressie richtte zich ook op onze hulpverleners, met name op politie- en ambulancepersoneel. Waarom toch? Ook deze hulpverleners zetten zich met man en macht in om alles voor iedereen in zo goed mogelijke banen te leiden. Je kunt wel een bericht posten op sociale media, maar of dit hen direct bereikt, betwijfel ik. Een aantal van onze klanten werkt bij de politie. Via de korpsen van Den Haag en Rotterdam stopten wij ze in de toch al drukke decemberperiode een aardigheidje toe.

Steun voor Oekraïne

Dan denk je: het einde van de ellende is in zicht. Maar ook deze gedachte blijkt alweer achterhaald. Op dit moment gebeuren er vreselijke dingen in Oekraïne. Dit hoeven we niet toe te lichten; iedereen weet wat voor verschrikkelijke zaken daar nu plaatsvinden.

Meer dan steun bieden, in welke vorm dan ook, kunnen we op dit moment niet doen. Dat neemt niet weg dat we dit acute probleem van harte onder ieders aandacht willen brengen. Daarom roepen we iedereen op om elk initiatief tot hulp aan Oekraïne te steunen. Niemand zit op deze narigheid te wachten. Veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid van de mensen in Oekraïne. Het Rode Kruis is in dit gebied aanwezig en verwacht dat daar de komende tijd veel humanitaire hulp nodig zal zijn. Lees hier wat zij al doen en hoe je zelf kunt helpen.

Ik zou willen dat ik meer kon doen. Of dat ik op grotere schaal iets kon betekenen voor al deze mensen en goede doelen. Door ze zo nu en dan een hart onder de riem te steken, hoop ik dat deze helden zich toch gehoord en gezien voelen. Ook initiatieven van anderen juich ik toe. Het is mooi om te zien dat er meer mensen zijn die dit zo voelen!

Vergelijkbare berichten